Isteni ölelés

"Te tanítasz engem az élet ösvényeire" (Zsolt 16:11)

Nehéz szeretnem téged

2021. január 09. 12:09 - joovik04

Haragudhattok, de ne vétkezzetek: a nap ne menjen le haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. (Efezus 4,26-27)

Talán sokszor fordul elő életünk során, hogy nehéz valakit szeretni, például azért, mert megbántott, vagy a viselkedése alapján nem kedveljük őt. Régebben sokszor mondták nekem azt, mikor nem kedveltem valakit, hogy nem lehet mindenkit szeretni. Na és ezt ki tudja? Ki tudja azt, hogy nem lehetséges? Van, hogy meg se próbáljuk a másikat szeretni. Egyszerűen bele se próbálunk látni a másik emberbe, és marad a felszín. Beletörődünk abba, hogy ez nem működik, nem megy és haladunk tovább. Emberek vagyunk. Mindannyiunkba rengeteg gondolat és érzés kavarog nap, mint nap, nem tudhatjuk, hogy mit érez pontosan a másik, míg meg nem kérdezzük őt. Lehet azért viselkedik így, mert már egy ideje rosszul érzi magát, vagy azért bántott meg téged, mert rossz napja volt, sőt talán nem is volt szándékos a bántás. A kommunikáció hiánya az, ami tönkreteszi a kapcsolatainkat, nem a távolság vagy bármi más. Ha valóban szeretni akarunk, akkor harcokat kell megvívnunk minden nap, küzdeni, imádkozni és remélni. Kell, hogy legyen annyi bátorság és erő a szívünkben, hogy meg tudjuk kérdezni a másikat, hogy hogyan van, mi van vele, lehet, hogy élete legnehezebb napját éli meg, és csak egy kis meghallgatásra vágyik. Lehet, hogy valaki kívül mosolyog, de belül harcokat vív önmagával mindennap és csak egy kis odafigyelésért sóvárok. Nem láthatunk bele mindenki szívébe, ne feltételezzünk, inkább kérdezzük meg, játszunk tiszta lapokkal. Keresd meg magadban a hibákat, fogadd el azokat és másokat is el tudsz majd fogadni. Nem mondom, hogy én különb vagyok, mert én is nap, mint nap megküzdök ezzel, inkább itt ez számít, hogy próbálkozom. Amíg nem küzdöttél végig napokat, heteket, hónapokat vagy akár éveket addig ne mondd azt, hogy nem lehet mindenkit szeretni. Valójában csak kitartás kell hozzá. Ha úgy gondolod, hogy nem ér annyit, oké te így döntöttél, de akkor a másik féltől se várj túl sok mindent. Ne hagyjuk, hogy kicsússzon a kezeink közül az irányítás. Igenis lépj oda, kérdezd meg és beszéljétek meg. Jó érzés szeretve lenni, de ez addig nem ér semmi, míg te nem próbálsz szeretni. Valójában én most felhozhatnám Jézust is. Ezernyi okot adtak Neki, hogy ne szeresse őket, és Ő ugyanúgy szeretett. Ugyanúgy átélte Ő is a harcokat nap, mint nap, sőt még új parancsot is adott: "Szeressétek egymást!" Igen, néha nehéz megfelelni Istennek, de úgy nem is fog menni soha, ha nem próbálunk meg megfelelni.

Talán sokat kell küzdened, talán nem, de a lényeg, hogy nem hagytad annyiban, ha el is buksz, győzni fogsz, mert megpróbáltad, és akkor fogod érezni Jézust igazán, Akivel majd célba is érsz!

Real People meet a Real God: Caught in the Act

Kép: rolinbrunoauthor.blogspot.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egycseppmez.blog.hu/api/trackback/id/tr2216378238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása