Isteni ölelés

"Te tanítasz engem az élet ösvényeire" (Zsolt 16:11)

Miért nem értjük Isten terveit?

2021. április 14. 15:09 - joovik04

Minden, amit Isten az utunkba küld, szükséges, és semmi sem szükséges, amit Isten jelenleg visszatart" (John Newton)

Egyre jobban rohannak a hétköznapok és ezáltal mi is sietunk mindig valahova, akár csak gondolatban is. Az egyik gondolat követi a másikat. Mit kell majd holnap tanulnom? Mi legyen a vasárnapi az ebéd? Hova menjünk el a nyáron? Majd, ahogy az idővel haladunk, mi is egyre fáradtabbak vagyunk; és, ahogy egyre jobban fáradunk a mindennapok során, már nincs erőnk foglalkozni az érzéseinkkel, azzal, hogy mit szeretnénk mi valójában vagy, hogy Istennek mik a tervei. Néha hajlamosak vagyunk csak úgy belerohanni egyes dolgokba azt mondva, hogy "majd lesz valahogy". Kérdezzük Istentől, hogy mik a tervei velünk, aztán nem várjuk meg a választ és megyünk a saját fejünk után. És tudom. Istent néha nagyon nehéz megérteni, főleg úgy, ha türelmetlenek vagyunk, de ez még nem ok arra, hogy ne bízzunk abban, hogy segíteni fog nekünk. Nagyon sokszor van az, hogy elszúrunk valamit, de valahogy mégis a végén jól jövünk ki belőle. Van úgy, hogy tönkre teszünk barátságokat, elbukunk a saját döntéseink miatt, de Isten szeret annyira minket, hogy ezeket a dolgokat a saját javainkra fordítsa. Lehet, hogy nem oldja meg teljesen a problémát, de minket meg tud gyógyítani, és ez számít igazán, mert így talpra tudunk állni ahhoz, hogy megoldjuk azt, amit elrontottunk. Nem várhatjuk azt, hogy Isten oldjon meg mindig mindent helyettünk. Nem mondhatjuk azt neki, hogy oldja meg a problémáinkat teljesen, mert talán nem is fogja, de megadja az erőt hozzá, rávilágít a gondokra és tovább már nekünk kell folytatnunk. Ezáltal is fejlődünk. És hogy miért nem értjük Isten terveit? Mert a sok rohanás, a sok impulzus ami ér, ami azt diktálja nekünk, hogy a legjobbnak kell lennünk, eltakarja a terveit előlünk. Például nagyon sok olyan ember van, aki folyamatosan értéktelennek gondolja magát. Ez az egyik legborzasztóbb érzés, mikor valaki azt gondolja, hogy senki szemében sem jó, nem kedveli őt senki, de talán ezt sokszor csak maguk generálják. Mert vannak emberek az életben, akik szeretik őket, de ezt a sok fájdalom miatt, amit kaptak nem látják. Istent és az Ő terveit nem látjuk meg addig, míg a fájdalommal és sok nehézséggel teli szemkötőt le nem vesszük magunkról. Hiszen csak akkor vesszük észre a lámpást, amit Jézus tart a kezében, amivel kivezet a sötétségből, ha a láncot ledobjuk magunkról. És ez a lánc pedig a saját tervünk, ami aztán, ha nem sikerül fájdalommal és keserűséggel tölt el minket. Ilyenkor meg kell állni egy kicsit a rohanásban és végig gondolni, hogy mit miért érzek és, hogy ettől az érzéstől, fájdalomtól hogyan tudnék megszabadulni. Viszont ez nem olyan egyszerű és így eleinte kicsit bonyolult és zavart, de aki igazán benne volt már és átérzte ezt, az tudja, hogy miről beszélek. A lényeg, hogy Isten tervei szentek és a világ sokszor elhiteti velünk, hogy nagyobb az Istennél, de ne engedjük ezt, hogy teljesen behálózzon ez a hazugság. Mi csak Istenre figyeljünk, zárjuk ki a világot és akkor meglátjuk az Ő terveit is.

Kép: www.flickr.com

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egycseppmez.blog.hu/api/trackback/id/tr3716501112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.04.15. 16:33:16

"Minden, amit Isten az utunkba küld, szükséges" Azaz a járvány is. Egy nőnek egy szadista férj is. Egy gyermeknek egy erőszakoló férfi is. vajon mért van ezekre szükségünk,Isten szerint?
"semmi sem szükséges, amit Isten jelenleg visszatart" Ugyan az: gyermeknek mért nincs szüksége szeretetre és egy feleségnek a megbecsülésre?

Meg nem értett 2021.04.17. 17:27:53

" Istennek mik a tervei" Ha azt hiszed,tudod mi Isten terve,akkor nagyon nagyképű vagy. Ne húzd rá a magad vágyait és elképzeléseit Istenre. Amit te jónak tartasz,az még nem biztos,hogy jó. Egyedül Istennek van teljes képe mindenről,ezért Ő tudja egyedül a tervét. Te sem tudásban sem tapasztalatban nem versenyezhetsz Vele,ennek okán a tervét sem tudod kitalálni.
"Kérdezzük Istentől, hogy mik a tervei velünk" Ez egy gyáva ember filozófiája,olyané aki nem mer vagy nem is tud dönteni és a felelősséget nem meri a tetteiért vállalni. Mindig valaki mögé kell bújnia. Az ilyen embert nem tanították meg egyedül élni,mindig fogták a kezét.
" Isten szeret annyira minket, hogy ezeket a dolgokat a saját javainkra fordítsa" Ez egy vágyálom. Éhezünk Isten szeretetére,de ha Isten a javunkra fordítja a dolgunkat,mért vannak árva gyerekek? Mért van erőszak a családban? Istent ne úgy képzeld el,mint egy vágyteljesítő gépezetet.
"Nem várhatjuk azt, hogy Isten oldjon meg mindig mindent helyettünk." Ez nagyon jó!
" És hogy miért nem értjük Isten terveit? " Mert Istennel ellentétben,mi tökéletlenek vagyunk.
"Például nagyon sok olyan ember van, aki folyamatosan értéktelennek gondolja magát." Mert mindent az Istennel akarnak megoldani. Isten terveire várnak,isten akaratát akarják teljesíteni és isten legyen a megmentőjük,mindenben. Az ilyen embernek hogyan legyen önbizalma?
Ez az Írás idealizálja Istent de picit a szemeket is felnyitja. Az író nagyon akar függni Istentől,de a függés a szabadságból vesz el.

Varga Zoltan 2021.04.30. 06:38:41

ÉLELMISZERBEN KÉREK SEGITSÉGET!!
Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto //nagy fiamnak családja van néha ö segit ,,, a kicsi elment albérletbE

joovik04 2021.08.01. 16:37:25

@Meg nem értett: Ezeket nem az Isten küldi az utunkba, hanem a gonosz. Érdemes őket szétválasztani egymástól.

joovik04 2021.08.01. 16:57:49

@Meg nem értett: Egy mondatot nem annyira érdemes kiemelni egy komplet szövegből, a szövegkörnyezet fontos, de megpróbálok válaszolni így is érthetően. Először is én nem írtam, hogy tudom az Isten terveit, távol vagyok attól és egyetértek veled abban, hogy csak Isten tudja mik a saját tervei velünk. Én csak azt mondtam vagy azt próbáltam körbeírni, hogy Istennek vannak tervei velünk, amiket eleinte nem értünk, felhozhatom azt a példát, hogy lekéstem a buszt, eleinte dühös vagyok, de lehet ezáltal elkerültem egy balesetet, vagy tudtam segíteni valakinek. Istent keressük egy egész életen át és próbáljuk megérteni, hogy mire vagyunk elhívva.
Aztán azáltal, hogy például elbuktál egy vizsgán Isten a javadra fordítja, mert megerősít vagy új lehetőségeket kínál a számodra. Ő mindig ott van ezekben a helyzetekben, hogy aztán segíteni tudjon nekünk. Jézus az elesettekért jött a világba, az eltévedtekért. És nem mondtam azt sem, hogy Isten minden vágyunkat teljesíti, mert ahogy te is mondtad nem egy vágyteljesítő gépezet. Az éhínség, az erőszak pedig mind a gonosz műve. És Isten akaratának követésére vagyunk teremtve. Isten a keresztények támasza és megmentője. Őt hívjuk a bajban, mert tudjuk, hogy Ő segíteni fog.
Köszönöm a visszajelzésed és remélem, hogy tisztázni tudtuk a félreértéseket.

Meg nem értett 2021.08.02. 08:34:28

@joovik04: A gonosz küldi??? Mond meg nekem ki mondja meg,hogy mit küld a gonosz? Te mondod meg az alapján amit jónak vagy rossznak ítélsz meg. azonban ami neked jó vagy rossz az másnak nem biztos,hogy az. sajnos elhitették veled a gonosz létezését,amit te nulla kritikával fogadtál el,mert gyermekkorod óta így teszel. Picit fel kellene nőni már.

Meg nem értett 2021.08.02. 08:46:12

@joovik04: "Aztán azáltal, hogy például elbuktál egy vizsgán Isten a javadra fordítja, mert megerősít vagy új lehetőségeket kínál a számodra. " Ebben az esetben mindig szembenézünk a veszteség és nyereség fogalmával. A veszteségünk az elbukott vizsga,mely új irányba lendít minket. Hogy ebből mennyi nyereséget vagyunk képesek előhozni,rajtunk és a környezetünkön múlik. Majd ha ez megvan akkor megmagyarázzuk azzal,hogy pont így lett jó. valójában nem így lett jó,hanem észrevettük a nyereséget,ami a veszteséget nem szünteti meg,csak átalakítja. A bajunk az,hogy mindenben Istent keresünk. valójában úgy ugráltatjuk szegény párát,hogy röhej nézni.
"Az éhínség, az erőszak pedig mind a gonosz műve. " Sajnos te is és az emberek többsége hajlamos a gyengeségeit rákenni a gonoszra. Ez a katolikus áthárítás. Gyávák vagyunk felmérni és vállalni a tetteink következményét,helyette mindent amit mi rosszul teszünk vagy a következménye rossz,áthárítjuk a gonoszra. Ez valójában nagyon gyerekes. A tetteink következményeit fel kel vállalnunk és nem mutogatni kifelé. Ha vannak gyermekeid,akkor talán igyekezted ezt megtanítani.Gondolom nem fogadtad el,azt a magyarázatot a rendetlenségre,hogy a gonosz a hibás. Miközben tudjuk,hogy a tetteinknek (a MI tetteinknek) vannak következményei,addig a vallásban átmegyünk kisgyermekbe,és a gonoszra kenünk mindent. Képzeld el,a pici gyermeked oktatna ki,hogy " hé szülőm,ugye nem akarsz nevetséges lenni,hogy a gonosz tette tönkre a környezetünket és nem te tojtál rá?"
süti beállítások módosítása